MAKYAJLı BMW 1 SERISI, BüYüK BIR DEğIşIM YAşAYACAK

Yoksa X1 ile aynı platformda üretilen yeni bir nesil mi olacak?

Yeni BMW 1 Serisi giderek yaklaşıyor. Ancak 2019 yılından beri piyasada olan F40'a sadece büyük bir makyaj mı yapılacak yoksa BMW, kompakt otomobile yeni bir nesil mi verecek? Bu soruya yanıt vermek şu an için zor olsa da, yeni 1 Serisi'nin neye benzeyebileceğini şimdiden hayal edebiliyoruz... sanırım.

Çok sayıda casus fotoğrafa dayanarak, yeni 1 Serisi'nin render görsellerini hazırladık. En büyük değişikliğin ön yüzde yaşanacağını ve markanın son modellerinden bildiğimiz gibi yatay panjurlara sahip daha büyük bir böbrek ızgarası göreceğimizi düşünüyoruz. X1 ve X2'de hatta 4 Serisi ve 5 Serisi'nde de gördüğümüz, dikey grafikli LED farlar da 1 Serisi'ne epey yakışacaktır.

Diğer önemli değişiklikler arasında, M135i versiyonunda tıpkı X1 M35i'de olduğu gibi dört egzoz çıkışı görmeyi bekliyoruz. Ayrıca, yeni gövde renkleri ve yepyeni jant tasarımları da opsiyon listesine eklenecektir. Arkada daha dar ve sade tasarımlı LED stop lambaları da makyaj operasyonunun belirgin bir parçası olacak. Bununla birlikte, "eski" 1 Serisi'nin mirasını korumak adına otomobilin genel hatlarına muhtemelen dokunulmayacaktır.

BMW'nin bazı prototip fotoğraflarında iç mekanın bir kısmını görebildik. Her türlü kamuflajla kaplı olmasına rağmen, yeniden tasarlanan 1 Serisi'nde küçük bir vites seçici, bardak tutucunun yanında iki şarj portu ve yeni nesil dijital göstergelere ev sahipliği yapan tamamen yeniden tasarlanmış bir gösterge paneli bulunuyor.

BMW 1 Serisi prototip

Halihazırda 306 bg güç sunan 2.0 litrelik B48 motorun, motor yelpazesinin en tepesinde kalması muhtemel. Diğer motor seçeneklerinde de bir değişim olmayacağını tahmin ediyoruz. Bununla birlikte, BMW'nin biraz erken bir nesil değişikliğine karar vermesi durumunda, gelecekteki M135i, tıpkı FAAR platformundaki X1 M35i ve X2 M35i gibi yalnızca 300 bg güç üretebilir.

Bu durumda Yeni X1'in diğer versiyonları da yeni 1 Serisi'nin motor listesine dahil edilecektir. Bu da 136 bg'lik benzinli, 150 veya 197 bg'lik dizel ve 245 veya 326 bg'lik PHEV güç üniteleri göreceğimiz anlamına geliyor. BMW, elektrikli bir i1 ile piyasaya dahil olursa, 204 bg'lik i1 eDrive20 ve 313 bg'lik i1 xDrive30 versiyonları ile tanışmamız muhtemel.

Bunlara da göz atın

2024-05-03T16:16:59Z dg43tfdfdgfd